Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВСУ зробив висновок про розрахунок збитку від ДТП

4 січня 2016, 15:10
4412
0
Автор:
Реклама

Верховний Суд України на засіданні Судової палати у цивільних справах 16 грудня 2015 року розглянув справу № 6-760цс15 про відшкодування майнового збитку, заподіяного внаслідок ДТП.

При розгляді була сформована наступна правова позиція. По сенсу пункту 1 частини другої статті 22 ГК реальними збитками є втрати, понесені особою у зв'язку зі знищенням або ушкодженням речі, а також витрати, які особа понесла або повинно буде понести для відновлення свого порушеного права.

Згідно з пунктом 2.4 Методики товарознавської експертизи і оцінки колісних транспортних засобів вартість матеріального збитку (реальний збиток) визначається як вартісне значення витрат, які несе власник у разі ушкодження або розукомплектовування колісного транспортного засобу, з урахуванням фізичного зносу і витрат, які понесе або може понести власник для відновлення свого порушеного права користування КТС (втрати товарної вартості).

Відповідно до пункту 8.3 Методик вартість матеріального збитку визначається як сума вартості відновного ремонту з урахуванням значення коефіцієнта фізичного зносу складових КТС і величини втрати товарної вартості.

Отже, за змістом вказаних положень законодавства величина втрати товарної вартості входить у вартість матеріального збитку (реальні збитки).

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини