Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінені правила зберігання активів інституційних інвесторів

31 грудня 2015, 13:02
924
0
Автор:
Реклама

31 грудня набули чинності зміни Положення про діяльність депозитарних установ відносно зберігання активів інституційних інвесторівзатверджені рішенням НКЦБФР від 24 листопада 2015 року № 1896.

Зокрема, встановлено, що договір про обслуговування активів корпоративного інвестиційного фонду (КИФ) полягає на термін, визначений сторонами договору, і його дія може бути продовжена за рішенням загальних зборів учасників КИФ і за наявності згоди хранителя активів ИСИ відносно продовження терміну дії договору.

Також встановлений порядок і терміни повідомлення наглядової ради КИФ і Комісію про дані про структуру і склад активів ИСИ.

Положення доповнене нормою, згідно якої при розірванні договору про обслуговування активів ИСИ хранитель активів здійснює виконання своїх обов'язків в частині здійснення нагляду за відповідністю операцій з активами ИСИ регламенту, проспекту емісії цінних паперів ИСИ і законодавству до моменту списання усіх прав на цінні папери, належні ИСИ і що обслуговувалися хранителем активів ИСИ, і передачі документів, що підтверджують право власності на активи ИСИ (за наявності).

Передача документів, що підтверджують право власності на активи ИСИ (за наявності), оформляється трибічним актом прийому-передачі, який підписується уповноваженими представниками попереднього хранителя активів ИСИ, нового хранителя активів ИСИ, компанією з управління активами ИСИ і упевняється їх друком (за наявності).

У разі дострокового розірвання договору в односторонньому порядку з боку хранителя активів ИСИ КИФ або компанія з управління активами пайового інвестиційного фонду (ПИФ) зобов'язана обрати нового хранителя активів ИСИ не пізніше чим через 2 місяці після отримання повідомлення від хранителя активів ИСИ про дострокове розірвання договору (якщо більший термін не встановлено договором).

Крім того, встановлено, що хранитель активів ИСИ зобов'язаний зберігати повідомлення про проведення операцій по списанню засобів з рахунків і відчуження інших активів ИСИ, а також дані про склад і структуру активів ИСИ і інші документи, що пов'язані із здійсненням нагляду за відповідністю операцій з активами ИСИ регламенту, проспекту емісії цінних паперів ИСИ і законодавству, надаються компанією з управління активами ИСИ, впродовж 3 років з моменту їх отримання. Копії документів, які надаються хранителеві активів ИСИ компанією з управління активами ИСИ, можуть бути засвідчені компанією з управління активами ИСИ, якщо інші вимоги до порядку посвідчення відповідних документів прямо не встановлені законодавством або договором.

Також змінені положення, що стосуються здійснення депозитарною установою діяльності по зберіганню активів недержавних пенсійних фондів.

Депозитарні установи, які мають ліцензію на здійснення депозитарної діяльності по зберіганню активів інститутів спільного інвестування і / або ліцензію на здійснення депозитарної діяльності по зберіганню активів пенсійних фондів, повинні привести свої внутрішні документи у відповідність зі змінами впродовж 6 місяців.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини