Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Викуплені для громадських потреб землі передає в користування орган, що прийняв рішення про викуп, - набув чинності Закон

29 грудня 2015, 14:58
881
0
Автор:
Реклама

Сьогодні, 29 грудня, набув чинності Закон № 862 - VIII відносно удосконалення механізму передачі земельних ділянок, відчужених для громадських потреб або за мотивами громадської необхідності, прийнятий Верховною Радою 8 грудня.

У ст. 122 Земельного кодексу встановлено, що земельні ділянки, які вилучаються покупалися або примусово відчужуються для громадських потреб або за мотивами громадської необхідності, надаються у користування для таких потреб органами виконавчої влади і органами місцевого самоврядування, що прийняли рішення про їх вилучення, викуп або примусове відчуження для громадських потреб або за мотивами громадської необхідності.

Раніше викуп здійснювала районна держадміністрація, а відведення таких земельних ділянок заявникові повинне було здійснюватися обласною держадміністрацією або територіальним органом з питань земельних ресурсів. При цьому РГА забезпечувала викуп земельних ділянок за засоби районного бюджету, а при відведенні таких ділянок договір повинен полягати з ОГА або територіальним органом з питань земельних ресурсів. Таким чином, надходження від продажів або оренди викупленої земельної ділянки не поверталися до районного бюджету.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини