Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначений порядок щорічного оцінювання фізпідготовки населення

21 грудня 2015, 13:35
1379
3
Автор:
Реклама

Постановою від 9 грудня 2015 року № 1045 Кабмін затвердив Порядок проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення України.

Метою щорічного оцінювання є визначення і підвищення рівня фізичної підготовленості населення, створення належних умов для фізичного розвитку різних груп населення, поліпшення здоров'я населення, забезпечення здатності до високопродуктивної праці, захисту суверенітету і територіальної цілісності України, а також сприяння у вихованні патріотизму і громадянської позиції.

Проведення щорічного оцінювання для молоді учбових закладів усіх типів, що вчиться і студентської, незалежно від форми власності, особового складу Збройних Сил і інших військових формувань, правоохоронних органів, рятувальних і інших спецслужб, являється обов'язковим.

Щорічне оцінювання для громадян України, іноземців і осіб без громадянства, що знаходяться в Україні на законних підставах, проводиться на добровільних засадах.

Проводитися оцінювання буде з 2017 рокубезкоштовно, в травні, відповідно до тестами і нормативами (які будуть розроблені Кабміном в 2016 році).

Громадяни України, іноземці і особи без громадянства, що знаходяться в Україні на законних підставах, які не взяли участі в щорічному оцінюванні у встановлений термін з поважних причин, можуть пройти його в інший термін, визначений відповідними центральними і місцевими органами виконавчої влади, підприємствами, установами, організаціями.

Щорічне оцінювання являється основою для порівняння показників фізичної підготовленості різних груп населення України з показниками фізичної підготовленості населення інших держав, зокрема країн євроатлантичного простору.

Порядок проведення оцінювання в центральному і місцевому органі виконавчої влади, на підприємстві, в установі, організації визначається керівником такого органу, підприємства, установи, організації.

До щорічного оцінювання допускаються обличчя, які пройшли медичне обстеження, допущені до нього лікарем і ознайомлені з вимогами заходів безпеки.

Центральні і місцеві органи виконавчої влади, підприємства, установи, організації для посилення мотивації проходження щорічного оцінювання можуть відмічати своїх працівників, членів, молодь, що вчиться і студентську, відомчими нагородами або використовувати інші методи заохочення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини