Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як в контролюючих органах враховуються договори про спільну діяльність?

17 грудня 2015, 09:01
1391
0
Автор:
Реклама

ГФС роз'яснилащо відповідно до п. 64.6 ст. 64 НКна обліку в контролюючих органах повинні знаходитися, зокрема, договори про спільну діяльність на території України без створення юрособина які поширюються особливості податкового обліку і оподаткування діяльності по таких договорах (угодам), певні НК.

Постановка на облік договору здійснюється шляхом додаткової постановки на облік учасника договору про спільну діяльність як платника податків, відповідального за утримання і внесення податків до бюджету під час виконання договору.

Заява про постановку на облік такий платник податків зобов'язаний подати впродовж 10 календарних днів після реєстрації договору або угоди або після набуття чинності його, якщо відповідно до законодавства реєстрація договору не проводиться.

Згідно п. 4.6 разд. IV Порядку обліку платників податків і зборів (далі - Порядок)для постановки на облік договору про спільну діяльність уповноважена особа подає одночасно з реєстраційною заявою платника ПДВ в контролюючий орган по своєму основному місцю обліку наступні документи:

- заява за формою № 1-ОПП;

- копію договору (контракту) про спільну діяльність.

До цих документів додаються:

1) інформаційна картка договору з відміткою органу, що здійснив держреєстрацію договору, якщо до складу учасників договору про спільну діяльність входить іноземний інвестор;

2) завірених копії документів, що підтверджують узгодження договору уповноваженим органом управління відповідно до законодавства, якщо договором передбачено використання нерухомого майна держвласності, що знаходиться в господарському веденні або оперативному управлінні учасника договору про спільну діяльність;

3) копії спеціальних дозволів на користування надрами, якщо договором передбачено використання надр.

У разі постановки на облік договорів про спільну діяльність контролюючий орган по основному місцю обліку формує довідку про постановку на облік платника податків по ф. № 4-ОПП (п. 3.10 разд. III Порядку).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини