Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГРС розповіла, як треба розробляти ліцензійні умови

10 грудня 2015, 17:16
929
0
Автор:
Реклама

У листі № 9311 Державна регуляторна служба надала методичні рекомендації по розробці ліцензійних умов здійснення видів госпдіяльності, що підлягають ліцензуванню.

Розробляючи ліцензійні умови, орган ліцензування повинен керуватися принципами ліцензуванняусвідомлювати мету введення регулювання і вказувати показники результативності регуляторного акту.

Ліцензійні умови встановлюють вичерпний перелік вимогобов'язкових для виконання ліцензіатом, і вичерпний перелік документівщо додаються до заяви про отримання ліцензії.

Документи, що додаються до заяви про отримання ліцензії, повинні підтверджувати відповідність претендента ліцензії вимогам відповідних ліцензійних умов.

Від претендента ліцензії забороняється вимагати вказівки в документах, що подаються для отримання ліцензії, інформації або представлення документів, не передбачених законом.

Також в ліцензійні умови не можуть бути включені вимоги по дотриманню ліцензіатом законодавства у відповідній сфері і окремих законів в цілому.

Неприпустимим є закріплення в ліцензійних умовах обов'язків по виконанню невизначеної кількості норм законодавства.

У ліцензійних умовах повинен вказуватися вид (повністю або частково) госпдіяльності, що підлягає ліцензуванню. Порядок видачі, переоформлення і анулювання або видача дублікатів ліцензії не є предметом регулювання ліцензійних умов.

Ліцензійні умови повинні складатися з наступних розділів:

- загальні стани;
- кадрові вимоги;
- організаційні вимоги;
- технологічні вимоги;
- спеціальні вимоги (у випадках, передбачених законом).

У ліцензійних умовах слід вказувати, що при здійсненні суб'єктом господарювання виду госпдіяльності, що підлягає ліцензуванню, не в повному об'ємі, а частково, ліцензійні умови поширюються на ліцензіат тільки в частині, яка встановлює вимоги до здійснення цієї частини виду госпдіяльності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини