Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати не змогли здолати вето на Закон про громадських обвинувачів

9 грудня 2015, 11:41
680
0
Реклама

На сьогоднішньому засіданні Верховної Ради розглядався ветований Президентом ще влітку Закон про введення інституту громадського звинувачення у сфері службових злочинів з ознаками корупційних діянь (законопроект № 1165).

Голосів народних депутатів не вистачило ні для підтримки пропозицій Президента (відхилення Закону), ні для подолання вето.

В результаті рішенням нардепів документ спрямований на доопрацювання в Комітет.

Нагадаємо, що цим Законом передбачалося, що громадським обвинувачем може бути будь-яка фізична або юридична особа, яка безпосередньо є потерпілим від карного злочину або якому стало відомо про здійснення відносно інших осіб карного правопорушення, відносно якого допускається карне виробництво у формі громадського звинувачення.

На думку Президента, права, що надаються Законом громадському обвинувачеві, спричиняють за собою риски порушень Конституції і законів України, погіршення ситуації з дотриманням прав і свобод людини в державі, створюють загрозу нацбезпеки. Тому П. Порошенка пропонував відхилити Закон і зосередити зусилля на забезпеченні ефективної і дієвої реалізації існуючих законодавчих норм відносно протидії і боротьби з корупцією і участі громадськості в цьому процесі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини