Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Голосування на засіданнях виконкомів пропонується зробити поіменним

2 грудня 2015, 13:01
1117
0
Реклама

Нещодавно Верховна Рада ухвалила Закон про введення поіменного голосування на сесіях місцевих рад - і ось в парламенті вже зареєстрований депутатський законопроект № 3554 з аналогічними змінами для засідань виконкомів місцевих рад.

Пропонується внести зміни в статтю 59 Закону "Про місцеве самоврядування в Україні" і встановити, що виконавський комітет сільської, селищної, міської, районної в місті (у разі його створення) ради в межах своїх повноважень приймає рішення більшістю голосів від загального складу виконавського комітету виключно відкритим поіменним голосуванням. Результати поіменного голосування є невід'ємною частиною протоколу засідання виконкому.

Передбачено, що процедура відкритого поіменного голосування визначатиметься регламентом відповідної ради.

Також в проекті говориться, що результати відкритого поіменного голосування розміщуються в день голосування і постійно зберігаються на офіційному сайті ради.

У пояснювальній записці до законопроекту відзначається, що засідання виконкомів місцевих рад і ухвалення рішень відбувається більше закрито і кулуарно, чим більшість засідань і голосувань в самих місцевих радах. Дані про те, як голосував кожен посадовець місцевого самоврядування на засіданні виконавського комітету, не фіксуються, не зберігаються і не оприлюдняться. Така ситуація не сприяє реалізації права на інформацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини