Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна і Італія запланували взаємно визнавати водійські посвідчення

19 листопада 2015, 12:24
987
2
Реклама

Україна і Італія сьогодні підписали Угоду про взаємне визнання водійських посвідчень, повідомив посол Італії в Україні Фабрицио Романо у своєму Twitter.

Раніше Кабмін розпорядженням № 1180-р схвалив проект Угоди між Кабінетом Міністрів України і урядом Італійської Республіки про взаємне визнання і обмін посвідчень водія. А розпорядженням від 18 листопада № 1183-р підписати цей документ уповноважений віце-прем'єр-міністр, Міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко.

Після підписання Угоди його необхідно буде ратифікувати - для цього ВР повинна ухвалити відповідний Закон. Угода укладена строком на 5 років і набуває чинності через 60 днів з дати отримання сторонами останнього письмового повідомлення про виконання ними усіх необхідних процедур.

Коли Угода почне діяти українські водії зможуть вільно їздити автомобілем території Італії по українському посвідченню водія. Італійська система визнаватиме його нарівні з документом, виданим в Італії.

Також передбачено, що власник українського посвідчення водія може обміняти його на італійське без складання теоретичних і практичних іспитів і внесення відповідної плати.

Відмітимо, що зараз громадяни України мають право управляти автомобілем по національних посвідченнях водія не більше за 1 рік з моменту реєстрації свого місця проживання в Італії. Потім вони повинні отримати італійське водійське посвідчення. Для цього потрібно здати теоретичний і практичний іспити і сплатити 600-1000 євро.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини