Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР рекомендовано дозволити суду припиняти процес при проходженні військової служби поза місцем дислокації

16 листопада 2015, 13:51
808
0
Автор:
Реклама

Комітет з питань правової політики і правосуддя рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект № 2758 "Про внесення змін до статті 202 Цивільні процесуальні кодекси України (відносно забезпечення права на захист і участь в судовому процесі для осіб, що беруть участь в антитерористичній операції і бойових діях)".

Під час засідання комітету відзначалося, що метою законопроекту № 2758 являється введення "реальних гарантій" забезпечення права на захист і участь в судовому процесу для осіб, що беруть участь в антитерористичній операції і бойових діях.

Проектом пропонується зняти обмеження відносно припинення провадження у справі по підставах проходження обличчям термінової військової служби і надати суду право припинити виробництво не лише у разі, коли військовослужбовець проходить службу по зареєстрованому у встановленому законом порядку місцю проживання, а також у разі, коли служба проходить за межами місця постійної дислокації військової частини (підрозділи).

В зв'язку з цим пункт 1 частини першої статті 202 Цивільного процесуального кодексу пропонується викласти в новій редакції.

Члени Комітету відмітили, що законодавча пропозиція значно розширює коло осіб, що мають право звернутися до суду з клопотанням припинити провадження у справі у зв'язку з проходженням військової служби.

На їх думку, внесення запропонованих змін сприятиме забезпеченню в цивільному процесі належного захисту не лише осіб, які проходять термінову військову службу, але і інших учасників бойових дій і АТО.

Джерело: ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини