Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений держстандарт соціальної послуги профілактики

28 жовтня 2015, 12:13
807
0
Автор:
Реклама

Минсоцполитики наказом від 10 вересня 2015 року № 912 затвердило Державний стандарт соціальної послуги з профілактики, який визначає зміст, об'єм, умови і порядок надання соціальної послуги профілактики, показники її якості для суб'єктів усіх форм власності, які надають цю послугу.

Послуга соціальної профілактики - комплекс заходів, здійснюваних суб'єктом, який надає соціальні послуги, спрямований на попередження, обмеження і припинення негативних соціальних і особових (поведінкових) явищ і їх наслідків в соціальному середовищі і реалізується за допомогою різних інструментів дії соціального, юридичного, педагогічного, психологічного характеру. Послуга соціальної профілактики надається особам, сім'ям, групам осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах, викликаних інвалідністю, віком, станом здоров'я, соціальним положенням, бездомністю, відбуттям покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на певний термін і т. п.

Цей держстандарт застосовується для:

- організації надання соціальної послуги профілактики особам, сім'ям, групам осіб, які знаходяться в складних життєвих обставинах, незалежно від віку і підлоги;

- здійснення моніторингу і контролю за якістю надання соціальної послуги профілактики;

- визначення тарифу платної соціальної послуги профілактики.

Соціальна послуга профілактики надається безоплатно, за плату або зі встановленням диференційованої плати відповідно до законодавства.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини