Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується повернути до розгляду втрачені в Криму судочинства

20 жовтня 2015, 14:30
901
0
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 3343 про внесення змін до Закон "Про забезпечення прав і свобод громадян і правовий режим на тимчасово окупованій території України" відносно механізму відновлення втрачених матеріалів справи.

Текст законопроекту ще не опублікований на сайті ВР, але його автор, народний депутат Руслан Князевич (БПП), розповівщо завданням цього законопроекту є законодавче закріплення механізму відновлення матеріалів справ, що знаходяться в судах на тимчасово окупованій територіїз метою застосування до кожного учасника виробництва належної правової процедури.

"Дуже важливо ввести механізм відновлення матеріалів виробництв, що знаходяться в судах Криму і фактично втрачених для здійснення правосуддя судами України, оскільки невирішення цього проблемного питання матиме серйозні негативні наслідки для України через неможливість забезпечення гарантованих Конституцією України прав і свобод людини", - вважає депутат.

Законопроектом пропонується передбачити, що у разі неможливості передачі матеріалів справ відповідно до осудності згідно Законуздійснення необхідних процесуальних дій здійснюється по документах і матеріалах, представлених учасниками судового процесу.

Передбачається, що ухвалення цього законопроекту сприятиме належній реалізації функції правосуддя у справах, які неможливо розглянути у встановленому процесуальному законом порядку в результаті окупації Криму.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини