Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін уточнив термін дії сертифікатів про походження лісоматеріалів

19 жовтня 2015, 12:31
936
0
Автор:
Реклама

Постановою від 13 жовтня 2015 року № 826 Кабмін врегулював деякі питання видачі сертифікату про походження лісоматеріалів і виготовлених з них пиломатеріалів.

Встановлено, що сертифікати про походження лісоматеріалів і виготовлених з них пиломатеріаліввидані відповідно до Тимчасовим порядком видачі сертифікату про походження лісоматеріалів і виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операційявляються дійсними до прийняття Порядку видачі сертифікату про походження лісоматеріалів і виготовлених з них пиломатеріалів, передбаченого ст. 3 Закону про особливості держрегулювання підприємницької діяльності, пов'язаної з реалізацією і експортом лісоматеріалів.

Відмітимо, що минулого тижня набув чинності п.3 Закону № 325 - VIIIзгідно з яким митниці здійснюють митне оформлення експорту лесо- і пиломатеріалів за умови представлення експортером сертифікату про походження лісоматеріалів і виготовлених з них пиломатеріалів. Законом встановлено, що порядок видачі сертифікату затверджується Кабміном. Для затвердження такого порядку було відведено 3 місяці, але за цей час документ не був прийнятий. Таким чином, у зв'язку з відсутністю необхідних документів деревообробні підприємства України були вимушені повністю зупинити роботу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини