Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Платники єдиного податку - фізособи не визначають чистий дохід при сплаті

15 жовтня 2015, 17:24
2095
1
Автор:
Реклама

На платників єдиного податку - фізичних осіб не поширюються вимоги чинного законодавства про порядок визначення чистого доходу при сплаті єдиного податку. Це роз'яснено в листі ГФС від 1 жовтня 2015 року № 9166/Би/99-99-17-02-02-14.

Механізм визначення чистого доходу передбачено статтею 177 Податкового кодексу і застосовується при оподаткуванні прибутків, отриманих фізичними особами - підприємцями, від здійснення господарської діяльності, окрім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування.

Роз'яснено, що фізична особа - підприємець може самостійно обрати спрощену систему оподаткування і зареєструватися платником єдиного податку, якщо така особа відповідає вимогам, встановленим главою 1 Кодексу.

Відповідно до підпункту 1 пункту 292.1 статей 292 Кодекси доходом фізичної особи - підприємця - платника єдиного податку являється дохід, отриманий впродовж податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковою і / або безготівковою); матеріальній або нематеріальній формі, визначений пунктом 292.3 статей 292 Кодекси. При цьому в дохід не включаються отримані такою фізичною особою пасивні прибутки у вигляді відсотків, дивідендів, роялті, страхові виплати і відшкодування, а також прибутки, отримані від продажу рухомого і нерухомого майна, що належить на праві власності фізичній особі і що використовується в його господарській діяльності.

Згідно з підпунктом 296.1.1 пункту 296.1 статей 296 Кодексу платники єдиного податку першої і другої груп ведуть книгу обліку прибутків шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, віддзеркалення отриманих прибутків, згідно з пунктом 295.1 статей 295 Кодексу зобов'язані платити єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 чисел (включно) поточного місяця.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини