Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент затвердив Стратегію патріотичного виховання

13 жовтня 2015, 17:50
3897
18
Реклама

Президент України 13 жовтня підписав Указ № 580/2015 "Про Стратегії національно-патріотичного виховання дітей і молоді на 2016-2020 роки".

У Стратегії відзначається, що формування ціннісних орієнтирів і цивільної самосвідомості у дітей і молоді повинне здійснюватися на прикладах героїчної боротьби українського народу, зокрема, князівських часів, українських козаків, Січових Стрільців, армій УНР і ЗУНР, учасників антибільшовицьких селянських повстань, загонів Карпатської Січі, УПА, українських повстанців в сталінських концтаборах, учасників дисидентського руху в Україні, на прикладах мужності і героїзму учасників революційних подій в Україні в 2004, 2013-2014 роках і АТО на Донбасі.

Також одним з важливих чинників національно-патріотичного виховання має бути шанобливе відношення до пам'яті про жертви комуністичного і інших тоталітарних режимів в Україні, зокрема жертв Голодомору, політичних репресій і депортацій.

Основними складовими національно-патріотичного виховання повинні стати цивільно-патріотичне, військово-патріотичне, духовно-моральне виховання.

Кабінету Міністрів доручено розробити в 2-місячний термін план дій з реалізації вказаній Стратегії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини