Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розроблений законопроект про створення Служби фінансових розслідувань

23 вересня 2015, 14:15
1853
1
Реклама

Державна фіскальна служба оприлюднила для обговорення проект Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України і деяких законодавчих актів України у зв'язку з проведенням реформи (відносно податковій міліції) ".

Законопроект має на меті реформувати підрозділи податкової міліції ГФС, змінити їх повноваження.

Замість податкової міліції планується створити Службу фінансових розслідуваньяка складається із спеціальних підрозділів по боротьбі з правопорушеннями у сфері оподаткування і бюджетній сфері, спеціальних підрозділів боротьби з контрабандою і порушеннями митних правил; действуюет у складі центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну податкову і митну політику, і його територіальних органів; виконує превентивну, оперативно-розшукову, правоохоронну, карно-процесуальну і охоронну функції.

СФР очолює начальник - перший заступник керівника центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну податкову і митну політику.

Запропоновано встановити, що прийняття на службу проводиться на конкурсною основі, з урахуванням рівня професійної компетентності, особистих якостей і досягнень кандидатів. Не може бути прийнято в СФР особа, що має непогашену або не зняту в установленому порядку судимість за скоєння злочину (окрім реабилитованного), або у разі застосування до нього заходів адміністративної відповідальності за здійснення адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією.

У проекті також детально визначені права і повноваження СФР.

Читайте також:
Податкова міліція стане Службою фінансових розслідувань
Замість податкової міліції Прем'єр закликає створити Службу фінансових розслідувань
Європол підтримав ідею створення Служби финрасследований
Які риски для бізнесу спричинить створення Служби фінансових розслідувань?

Нагадаємо, що ВР минулого скликання не підтримала урядову ініціативу відносно ліквідації податкової міліції і створення нової служби.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини