Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст і бізнес-омбудсмен домовилися про співпрацю

22 вересня 2015, 16:36
647
0
Автор:
Реклама

Міністр юстиції Павло Петренко і український бізнес-омбудсмен Альгирдас Шемета 15 вересня 2015 року підписали Меморандум про партнерство і співпрацю.

"Для бізнесменів факт підписання Меморандуму з Радою бізнес-омбудсмена - це гарантія того, що скарга буде розглянута на незалежному майданчику. Якщо буде доведено, що в діях чиновників міністерства є ознаки карного правопорушення, він буде миттєво звільнений. Також бізнес-омбудсмен, як комунікатор, між бізнесом і державою даватиме нам рекомендації, як поліпшити сервіси, які ми надаємо, для спрощення життя підприємців" - відмітив Міністр юстиції Павло Петренко.

Сторони планують взаємодіяти в наданні департаментам, що входять в систему органів Мінюсту, а також органам держвлади і місцевого самоврядування рекомендацій з метою спрощення умов здійснення підприємницької діяльності і запобігання корупційним діянням, в підготовці пропозицій по вдосконаленню законодавства з питань примусового виконання рішень судів, держреєстрації юридичних і фізичних осіб, держреєстрації прав на рухоме і нерухоме майно, банкрутства і використання електронного підпису, а також інших питань, що відносяться до сфер компетенції Міністерства. Крім того, сторони співпрацюватимуть у напрямі виявлення і усунення положень в законодавстві, що обмежують можливість здійснення підприємницької діяльності, а також моніторингу порушень з боку посадовців інтересів суб'єктів підприємницької діяльності.

"Це вже другий меморандум про співпрацю з державними органами, який ми підписали. Плануємо продовжити офіційно закріплювати наміри відносно співпраці з іншими ключовими державними органами, на які отримуємо скарги" - прокоментував бізнес-омбудсмен Альгирдас Шемета.

Джерело: Рада бізнес-омбудсмена

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини