Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банки здійснюють операції по чеках Tax Free самостійно без участі НБУ

22 вересня 2015, 15:43
879
0
Автор:
Реклама

Національний банк в листі від 17 вересня 2015 року № 53-01008/66790 роз'яснив, що операції по чеках Tax Free Shopping здійснюються банками самостійно (без участі Національного банку України) на підставі договорів з провідними міжнародними компаніями по поверненню засобів по ПДВ. У НБУ відсутня інформація про наявність банків, які здійснюють відшкодування по чеках Tax Free Shopping.

Чек Tax Free Shopping компанії Global Refund (далі - компанія GR) є іменним платіжним документом, який виписується працівником спеціального роздрібного підприємства торгівлі, входить в систему GR, на суму відшкодування ПДВ по придбаною фізичною особою (нерезидентом для країни перебування) товарами.

Переважно оплата чеків Tax Free Shopping компанії GR здійснюється безпосередньо самою цією компанією (через пункти виплат в країні перебування), а також банками (юридичними особами), з якими компанія GR уклала договори про надання послуг із сплати цих чеків в країнах постійного проживання вищезгаданих фізичних осіб .

Згідно частини 2 ст. 4 Закони "Про банки і банківську діяльність" банк самостійно визначає напрями своєї діяльності і спеціалізацію по видах послуг.

Так, згідно з чинним законодавством України уповноважені банки мають право укладати угоди з міжнародними компаніями по поверненню засобів по ПДВ, з метою здійснення відшкодування засобів по чеках Tax Free Shopping.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини