Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін відновив порядок повідомлення ГФС про банківські рахунки платників податків

17 вересня 2015, 12:31
868
0
Автор:
Реклама

Мінфін наказом від 18 серпня 2015 року № 721 відновив Порядок представлення повідомлень про відкриття/закритті рахунків платників податків у банках і інших фінустановах в контролюючі органи.

Нацбанк, банки і інші фінансові установи в день відкриття/закриття рахунку платника податків подають відомості про це у електронному вигляді з використанням надійних засобів ЭЦП з посиленими сертифікатами відкритих ключів засобами електронної пошти (далее-средствами телекомунікаційного зв'язку) на адресу інформаційного порталу ГФС.

Контролюючий орган не пізніше наступного робочого дня з дня отримання повідомлення в електронному вигляді зобов'язаний направити до фінансової установи засобами телекомунікаційного зв'язку електронне повідомлення-відповідь відносно узяття рахунку на облік в контролюючому органі. У разі відмови в узятті рахунку на облік повідомлення-відповідь повинно містити основа для відмови.

У разі вступу від фінустанови повідомлення про відкриття рахунку платника податків в паперовому виді контролюючий орган не пізніше наступного робочого дня з дня отримання повідомлення зобов'язаний надати або направити поштою з повідомленням про вручення у фінустанову корінець повідомлення з відміткою про узяття рахунку на облік або повідомлення про відмову в узятті на облік рахунку платника податків.

Датою початку витратних операцій по рахунку платника податків (окрім банку) у фінустанові являється дата однієї з подій, що настало першим: отримання фінансовою установою повідомлення-відповіді з відміткою про узяття рахунку на облік в контролюючому органі або реєстрації отримання фінансовою установою корінця повідомлення з відміткою про узяття рахунку на облік в контролюючому органі, або дата, визначена як дата постановки на облік в контролюючому органі по мовчазній згоді.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини