Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минрегион пропонує будувати орендні будинки

15 вересня 2015, 16:26
1426
1
Реклама

Минрегион опублікував для громадського обговорення проект Закону "Про орендне житло".

Законопроект розроблений з метою вирішення проблеми забезпеченості населення житлом - передбачається можливість будівництва орендних будинків державною і комунальною форм власності за засоби державного і місцевих бюджетів. Будівництво орендного житла приватної форми власності планується здійснювати за рахунок власних засобів фізичних і юридичних осіб і інших законних джерел, а також шляхом залучення засобів міжнародних фінансових організацій.

При цьому держава може встановити пільги на час будівництва і експлуатації такого житла, визначити економічно обгрунтовану плату за користування орендними будинками державної і комунальної форм власності.

Крім того, вказано, що розмір плати за користування орендним житлом, яке має аналогічні характеристики (розмір житлової і загальної площі, кількість кімнат і інше) і розміщено в одному орендному будинку, не може відрізнятися більш ніж на 20%.

Згідно з проектом, власник/керівник орендного будинку розміщує в місцевих друкованих ЗМІ і на своєму офіційному сайті оголошення про намір передати орендне житло в наймання (оренду), відмічає характеристики приміщень, вартість оренди і адресу, по якій приймаються заяви відносно найму (оренда). В порядку черговості вступу заяв власник/керівник робить висновок із заявниками договори найму (оренда).

У орендному будинку можуть також бути розташовані нежитлові приміщення - в проекті регулюються умови і їх оренда.

Відзначається, що ухвалення законопроекту дозволить в течію в стислі терміни збільшити загальний об'єм житлового фонду за рахунок доступного для більшості населення України сучасного орендного житла. Будівництво такого житла сприятиме залученню інвестицій, передусім іноземних, у вітчизняну економіку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини