Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Стратегію реформи українського ринку зайнятості розроблять міжнародні експерти

9 вересня 2015, 18:00
782
0
Автор:
Реклама

Експерти спеціалізованих агентств ООН почали практичний етап розробки стратегії "Забезпечення доступу до продуктивної зайнятості" для України. Про це повідомили представники спеціальної місії Програми розвитку ООН (ПРООН) і Міжнародної організації праці (МАРНОТРАТНИК) в Києві під час зустрічі з Міністром соціальної політики Павлом Розенко.

За останні 10 днів відбулися ряд зустрічей іноземних фахівців з чиновниками Минсоцполитики і держслужба зайнятості, а також трибічні консультації відносно стратегії і деталей майбутніх перетворень на ринку праці нашої країни.

Експерти місії поділилися своїми виводами і рекомендаціями. Відзначалося, що одним з пріоритетів новою Програми гідної праціяку розробляють для України фахівці МАРНОТРАТНИК, буде відновлення зайнятості населення і створення сприятливого бізнес-середовища. Почнеться робота по загальному функціональному аналізу стану ринку праці.

Місія пропонує визначити декілька пілотних регіонівде будуть апробовані нові підходи до соціальної реформи. Увага експертних груп зосередиться на соціально уразливих групах населення : внутрішніх переселенцях, демобілізованих учасниках АТО, інвалідах, молоді і тому подібне

Планується надати пропозиції по поліпшенню якості зайнятості, вивченню проблеми неформальної зайнятості і створенню стимулів для її формалізації.

Приділятиметься увага і професійній освіті українців.

За інформацією Минсоцполитики

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини