Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зареєструвати права на нерухомість можна буде ще швидше, але дорожче

9 вересня 2015, 13:49
2967
6
Автор:
Реклама

Кабмін змінив скорочені терміни надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно і їх обтяжень, а також уточнив розмір плати за надання послуг в такі терміни.

Як мовиться в постанові від 2 вересня 2015 р. № 669за подвійний розмір админсбора держреєстрацію речових прав на нерухоме майно проведуть за 3 робітників дня з моменту прийняття звичайної заяви або за 5 робочих днів з моменту прийняття заяви, загальний термін розгляду якого згідно із законодавством складає 14 робочих днів.

За плату в 5-кратному розмірі адміністративного збору послугу нададуть за 1 робочий день з моменту прийняття заяви.

А якщо плата буде в 10-кратному розмірі админсбора - речові права на нерухоме майно зареєструють усього лише за 2 години з моменту прийняття заяви.

Нові скорочені терміни державної реєстрації обтяжень речових прав на нерухоме майно доки не встановлені, проте плата за таку послугу складе подвійний розмір адміністративного збору.

Отримати інформацію з Держреєстру речових прав на нерухоме майно у паперовій формі можна буде вже за 30 хвилин, потроївши звичайну плату за надання такої інформації.

Доки ці зміни не набули чинності, а з діючими скороченими термінами за відповідні послуги можна ознайомитися в постанові від 8 квітня 2015 р. № 190.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини