Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порошенко розгляне петицію про вільне володіння зброєю

8 вересня 2015, 16:16
1389
3
Реклама

Перевірка електронній петиції "Законодавчо затвердити право громадян України на захист" завершена, і завтра Президент України почне її розгляд. Про це під час брифінгу заявив замголови Адміністрації Президента України Дмитро Шимкив.

Сьогодні витікає 3-й деньякий потрібний для проведення перевірки вказаної петиції згідно Закону про звернення громадян.

Після перекладу петиції в статус "На розгляді Президента" голосування буде припинено.

Із завтрашнього дня, згідно Порядку розгляду електронних петицій, адресованих Президентовіпочнеться розгляд відповідної петиції в течію 10 днів.

Після закінчення Президент проінформує заявника про результати розгляду.

По словах Д. Шимкива, не дивлячись на те, що за петицію голосували у тому числі і боти, це не вплинуло на законність остаточного результату збору підписів : "Аналіз, який ми проводили, а також аналіз, який проводився громадськими організаціями, в першу чергу дає можливість нам підтвердити, що ця петиція створена громадянами України, голосували громадяни України, боти також голосували трішкиале вплив на результати петиції практично відсутній".

Джерело: РБК-Україна

Як мовиться в Порядку у разі визнання доцільним реалізувати викладені в електронній петиції пропозиції шляхом видання акту Президента України або внесення на розгляд Верховної Ради України відповідного законопроекту Адміністрація Президента України вживає в установленому порядку заходи по підготовці таких проектів.

Читайте детальніше:
До Президента можна звернутися з онлайн-петицією.

Відмітимо, що більше покладених 25000 голосів також вже зібрали петиції "Відміна растаможки і акцизного податку на імпорт авто" і "Призначити М. Саакашвілі прем'єр-міністром України".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини