Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минсоцполитики роз'яснило нюанси оцінки умов праці працівників

4 вересня 2015, 13:21
1103
0
Автор:
Реклама

Наказом Мінохоронздоров'я від 8.04.2014 № 248 затверджені Державні санітарні норми і правила "Гігієнічна класифікація праці за показниками шкідливості і небезпеки чинників виробничого середовища, тяжкості і напруженості трудового процесу". По спільному рішенню Мінохоронздоров'я і Минсоцполитики, нині вказана Гігієнічна класифікація праці повинна застосовуватися в час гігієнічної оцінки умов праці працівниківзайнятих на роботах з шкідливими і важкими умовами праці, для визначення права на скорочену тривалість робочого тижнябезкоштовне забезпечення працівників лікувально-профілактичним харчуванням, молоком або рівноцінними харчовими продуктами. Про це розповіло Минсоцполитики в листі № 403/13/116-15.

До твердження критеріїв і показниківпо яких визначатимуться право працівників на пенсію за віком на пільгових умовах, щорічні додаткові відпустки за роботу з шкідливими і важкими умовами праці, під час оцінки умов праці пропонується використовувати вимоги додатка 4 до Методичним рекомендаціям для проведення атестації робочих місць за умовами праціа також наказу Мінохоронздоров'я і Минтруда від 31.12.1997 № 383/55 "Про затвердження показників і критеріїв умов праці, по яких надаватимуться щорічні додаткові відпустки працівникам, зайнятим на роботах, пов'язаних з негативним впливом на здоров'ї шкідливих виробничих чинників".

Нагадаємо, згідно ст. 1 Закону "Про забезпечення санітарного і епідемічного благополуччя населення" державні санітарні норми і правила, санітарно-гігієнічні і санітарно-протиепідемічні правила і норми, санітарно-епідеміологічні правила і норми, протиепідемічні правила і норми, гігієнічні і протиепідемічні правила і норми, державні санітарно-епідеміологічні нормативи, санітарні регламенти - обов'язкові для виконання нормативно-правові акти центрального органу виконавчої влади, який забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров'я. Ці документи встановлюють медичні вимоги безпеки відносно середовища життєдіяльності і окремих його чинників, недотримання яких створює загрозу здоров'ю і життю людини і майбутніх поколінь, а також загрозу виникнення і поширення інфекційних хвороб і масових неінфекційних захворювань серед населення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини