Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін хоче ввести ставку 20% по усіх основних податках

4 вересня 2015, 11:01
2052
6
Реклама

На засіданні Національної ради реформ 3 вересня Міністерство фінансів представило своє бачення податкової реформи.

За словами Міністра фінансів Наталії Яресько, податкова реформа повинна грунтуватися на наступних принципах: справедливість, прозорість, відповідальність і ефективність. А основна завдання - зменшити податкове навантаження на законослухняних громадян і чесний бізнес, і одночасно повернути в податкове поле тих, хто ухиляється від сплати або мінімізує податки.

Мінфіном вибрана лінійна модель податкової системи, яка полягає у встановленні "плоских ставок", - 20% НДФЛ, 20% ПДВ, 20% ЕСВ і 20% податку на прибуток.

Як пояснила Міністр, введення однієї ставки означає значне спрощення адміністрування податків. Також лінійна модель означає встановлення рівних і справедливих податкових правил, незалежно від сектора економіки, від статусу платника (фізособа або підприємець) податків.

У свою чергу Президент Петро Порошенко відмітивщо слід ввести оподаткування предметів розкоші.

Також Президент у своєму виступі приділив особливу увагу оподаткуванню малого і середнього бізнесуоскільки "спрощена система оподаткування - це не примха бізнесу, а створення мільйонів робочих місць". Тому простота адміністрування для цієї категорії платників повинна зберегтися і передбачати збереження єдиного податку як такого. Глава держави також висловився за відсутність обмежень для роботи ФОП і малих підприємств як з фізичними, так і юридичними особами.

Також Глава держави акцентував на важливості реформування ГФС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини