Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЦВК відновила порядок реєстрації офіційних спостерігачів на місцевих виборах

1 вересня 2015, 14:43
769
0
Автор:
Реклама

ЦВК відновила Порядок реєстрації офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій на виборах депутатів Верховної Ради АР Крим, обласних, районних, міських, районних в містах, сільських, селищних рад, сільських, селищних міських голів і старост сіл, селищ.

Як мовиться в постанові від 28 серпня 2015 року № 198офіційні спостерігачі від іноземних держав, міжнародних організацій реєструються Центральною виборчою комісією.

Документи про реєстрацію офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій подаються в ЦВК не раніше дня початку виборчого процесу і не пізніше, ніж за 10 днів до дня голосування (повторного голосування).

Офіційний спостерігач від іноземної держави, міжнародної організації не може бути зареєстрований від 2 або більше за суб'єктів представлення.

Пропозиції відносно реєстрації офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій викладаються в зверненні, яке подається іноземними державами через акредитовані в Україні диппредставництва цих держав, міжнародними організаціями в ЦВК безпосередньо або через МЗС.

Міжнародна неурядова організація до звернення додає завірені копії засновницьких документів (статут і ін.), які підтверджують, що до статутної діяльності такої організації належать питання виборчого процесу і спостереження за ним, а також завірену копію документу на підтвердження міжнародного статусу такої організації.

Громадяни України не можуть бути зареєстровані офіційними спостерігачами від іноземних держав або міжнародних організацій.

Громадяни України або іноземці або особи без громадянства, які володіють українською мовою, можуть супроводжувати зареєстрованих офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій (не більше 1 особи з кожним офіційним спостерігачем) в межах виборчих дільниць і під час засідань виборчих комісій виключно для виконання функцій перекладача.

Рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій приймається Центральною виборчою комісією не пізніше як за 5 днів до дня голосування (повторного голосування).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини