Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 вересня пенсії інвалідів війни звільняються від НДФЛ

21 серпня 2015, 14:00
1381
1
Автор:
Реклама

Починаючи з 1 вересня 2015 року управліннями Пенсійного фонду при нарахуванні і виплаті пенсій учасникам бойових дій в період Другої світової війни, інвалідам війни і особам, на яких поширюється дія ст. 10 Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту"податок на прибутки фізосіб нараховуватися і утримуватися не буде.

ГФС нагадує, що відповідні зміни в податкове законодавство були внесені 17 липня Законом № 653 - VIII про внесення зміни в ст. 164 НК відносно оподаткування пенсій інвалідів війни і деяких інших категорій осіб (далі - Закон).

Порядок заповнення і представлення податковими агентами податкового розрахунку сум доходу, нарахованого на користь платників податку, і сум утриманого з них податку затверджений наказом Мінфіну від 31.01.2015 р. № 4.

До набуття чинності Закону заповнення розрахунку за формою № 1-ДФ відбувалося за наступним принципом. Суми пенсій, розмір яких не перевищує суму оподаткування, а саме 3 тис. 654 грн. з 1 січня 2015 року, відбивалися в податковому розрахунку за формою № 1-ДФ під ознакою доходу "128". Суми пенсій, розмір яких перевищує вказану суму,- у частині такого перевищення відображалися в податковому розрахунку за формою № 1-ДФ під ознакою доходу "184".

Тому, починаючи з 1 вересня 2015 року, такі прибутки вказуватимуться в розрахунку за формою № 1-ДФ тільки з ознакою доходу "128" і будуть звільнені від оподаткування НДФЛ.

За інформацією ГФС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини