Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діє порядок доступу нотаріусів до земельного кадастру

17 серпня 2015, 11:01
1637
0
Автор:
Реклама

17 серпня набув чинності Порядок забезпечення доступу нотаріусів в Державний земельний кадастр, затверджений постановою Кабміну від 24 червня 2015 року № 457.

Порядок визначає умови і підстави доступу нотаріусів в Державний земельний кадастр для пошуку відомостей про зареєстровану земельну ділянку при здійсненні нотаріальних дій з такої ділянки (окрім посвідчення заповіту) і / або проведення державної реєстрації прав на земельну ділянку для формування витягання з кадастру про земельну ділянку.

Підключення, технічний і технологічний супровід доступу до Кадастру надаються адміністратором кадастру на платній основі відповідно до укладеного договору.

Інформаційно-консультативні послуги з питань роботи з програмним забезпеченням Кадастру надаються нотаріусам безкоштовно до моменту підключення шляхом проведення одноденних занять. Додаткові інформаційно-консультативні послуги з питань роботи з програмним забезпеченням Кадастру надаються нотаріусам на платній основі. Вказані послуги, у тому числі додаткові, надаються на підставі відповідних договорів, що укладаються між головним територіальним управлінням юстиції в трудових стосунках з яким знаходиться державний нотаріус, і адміністратором.

Пошук відомостей про зареєстровану земельну ділянку в кадастрі здійснюється по його кадастровому номеру.

За видачу витягання про земельну ділянку стягується плата, окрім встановлених законом випадків, в розмірі, визначеному постановою Каміна від 1 серпня 2011 № 835 "Деякі питання надання Державною службою з питань геодезії, картографії і кадастру і її територіальними органами адміністративних послуг" (від 71 до 31 грн. залежно від інформації у витяганні).

Головні територіальні управління юстиції Мінюсту в АР Крим, областях, рр. Києві і Севастополі при звільненні державного нотаріуса або припиненні (припиненні) нотаріальної діяльності приватного нотаріуса не пізніше наступного дня письмово повідомляють про це Госгеокадастр. Відповідне повідомлення є основою для припинення доступу нотаріуса до Кадастру.

Також діють відповідні зміни Порядку ведення Державного земельного кадастру.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини