Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оголошений набір радників з питань внутрішньо переміщених осіб

6 серпня 2015, 16:09
659
0
Автор:
Реклама

З серпня 2015 року 27 радників з питань переселенців разом з Минсоцполитики і органами місцевої влади координуватимуть роботу за рішенням насущних питань внутрішньо переміщених осіб. Про це на брифінгу у Будинку уряду повідомив начальник Управління організації соцзахисту потерпілих в результаті надзвичайних ситуацій Міністерства соціальної політики Сергій Марущенко. Він разом з координатором проекту КрымSOS Тамілою Ташевой презентували Програму Радників з питань внутрішньо переміщених осіб.

Проектом передбачено, що 4 радники працюватимуть на центральному рівні і 23 - на рівні департаментів соцзахисту населення в областях. Радники допомагатимуть в налагодженні комунікацій між переселенцями і Минсоцполитики.

За словами Сергія Марущенко, уся інформація про радників розміщуватиметься на сайті Міністерства. "У внутрішньо переміщених осіб буде можливість звернутися до відповідного радника. Якщо він не зможе допомогти - інформація акумулюватиметься і передаватиметься на центральний рівень, а потім прийматиметься рішення, що саме потрібно зробити", - підкреслив начальник Управління організації соцзахисту.

У свою чергу координатор проекту КрымSOS Таміла Ташева повідомила, що вже сьогодні оголошується відкритий конкурс на посаді радників. Т. Ташева відмітила, що бажаною вимогою є знання англійської мови, досвід роботи з внутрішньо переміщеними особами, досвід державного управління або роботи в держсекторі. Координатор проекту КрымSOS також відмітила, що хоча вікових обмежень не встановлюється, все ж робити перевагу будуть молодшим кандидатам, адже їм треба бути постійно в русі, їздити і спілкуватися з переселенцями.

Заявки прийматимуться впродовж 10 днів. "Потім досить швидко їх опрацьовуватимемо. Тому що хочемо вже з 1 вересня повноцінно запустити по всій країні проект, але презентацію вже з відібраними радниками, ми робитимемо 26 серпня" - повідомила Таміла Ташева.

Також, за словами координатора проекту КрымSOS, тривалість програми залежатиме від її ефективності. "Проект доки розрахований на 9 місяців, але я маю великі надії, що він буде продовжений. Мені здається, програма буде ефективною, оскільки великою проблемою є недолік комунікації Міністерства, на національному рівні, і департаментів, на регіональному рівні, з переселенцями" - підкреслила координатор проекту КрымSOS.

Також Таміла Ташева повідомила, що фінансування проекту здійснюватиметься за рахунок засобів, виділених урядом Великобританії.

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини