Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минсоцполитики відновило порядок надання допомоги по безробіттю

23 липня 2015, 16:25
2412
0
Автор:
Реклама

Наказом від 15 червня 2015 року № 613 Минсоцполитики відновило Порядок надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітним підприємницької діяльності.

Посібник з безробіття призначається центрами зайнятості з восьмого дня після реєстрації безробітного. Розмір посібника з безробіття визначається на підставі відомостей Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування залежно від страхового стажу, заробітної плати (доходу), а також довідок про грошове забезпечення, виданих особі військовими комісаріатами, де таке обличчя знаходилося на обліку, військовими частинами, органами, де особа проходила службу.

Загальна тривалість виплати допомоги по безробіттю застрахованим особам не може перевищувати 360 календарних днів (обличчям передпенсійного віку - не більше 720 календарних днів) впродовж 2 років з дня її призначення.

Залежно від тривалості безробіття допомога по безробіттю зменшується і виплачується у відсотках до визначеного розміру:

- перші 90 календарних днів - 100 %;

- впродовж наступних 90 календарних днів - 80 %;

- надалі - 70 %.

Для застрахованих внутрішньо переміщених осіб розмір допомоги по безробіттю визначається за місяці, передуючі початку перерви страхового стажу, що стався з поважних причин.

Посібник з безробіття за календарний місяць не може перевищувати чотирикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на відповідний рік, і не може бути менше мінімального розміру, який встановлюється правлінням Фонду.

Зареєстрованим безробітним з числа застрахованих осіб, яким виповнилося 18 років і які не можуть бути працевлаштовані за сприяння центру зайнятості впродовж місяця у зв'язку з відсутністю на ринку праці відповідної роботи, по їх бажанню допомога по безробіттю може виплачуватися одноразово для організації підприємницької діяльності.

Розрахунок одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації безробітними підприємницької діяльності здійснюється з урахуванням максимального розміру посібника і мінімального розміру посібника, встановленого правлінням Фонду, діючого на дату державної реєстрації юрособи або фізособи - підприємця.

Обличчям, які виявили намір отримати допомогу по безробіттю одноразово, по їх бажанню можуть бути надані консультації і послуги профорієнтацій з метою виявлення здібностей, схильностей до здійснення підприємницької діяльності, вибору роду діяльності, отримання додаткової інформації про підприємництво. Центр зайнятості може притягати безробітних по їх бажанню до семінарів або організувати навчання з питань підприємництва (за бажанням).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини