Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У класифікатор організаційно-правових форм господарювання включені адвокатські бюро і об'єднання

Реклама

Мінекономрозвитку наказом від 19 червня 2015 року № 615 затвердило зміну № 4 до національному класифікаторові України ДК 002:2004 Класифікація організаційно-правових форм господарювання.

У перелік об'єктів організаційно-правових форм господарювання - господарські суспільства включені:

- адвокатське об'єднання як організаційна форма адвокатської діяльності, є юрособою, створеною шляхом об'єднання двох або більше за адвокатів (учасників), і діє на підставі статуту (код 280);

- адвокатське бюро як організаційна форма адвокатської діяльності, є юрособою, створеною одним адвокатом, і діє на підставі статуту. Найменування повинне включати прізвище адвоката, який створив бюро (код 281).

До органів державної влади віднесена судова система (код 415).

Підрозділ 3.7 названий "Некомерційні суспільства" (код 700). До цієї форми віднесені:

- органи адвокатського самоврядування : конференція адвокатів регіону, рада адвокатів регіону, Рада адвокатів України, з'їзд адвокатів України (код 710);

- органи суддівського самоврядування : збори суддів, Рада суддів України, з'їзд суддів України (код 711);

- Вища кваліфікаційна комісія суддів України (код 712).

Зміна набуде чинності 1 жовтня 2015 року.

Внести зміни по впровадженню окремих позицій для організаційно-правових форм адвокатського бюро і адвокатського об'єднання в Класифікацію організаційно-правових форм господарювання Мінекономрозвитку зобов'язав Вищий адміністративний суд. У лютому 2014 року адвокатське об'єднання "Головань і партнери" звернулося до суду з метою змусити Міністерство і Державну службу статистики ввести окремі коди для адвокатських бюро і адвокатських об'єднань. Постанова у справі № До/800/39468/14 було винесено 13 листопада 2014 року. Рішення суду було виконане після відкриття старанного виробництва (11 червня 2015 року).

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини