Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пенсія на період служби в органах місцевого самоврядування не виплачується

23 липня 2015, 11:03
1015
1
Автор:
Реклама

Якщо в пенсійній справі є ознака, що особа працює на посаді, що надає право на призначення пенсії за "спеціальним" законом, виплата пенсії буде автоматично припинена. При цьому не має значення вид пенсії і закон, згідно з яким вона призначена. Після звільнення з роботи виплата пенсії поновлюється. Це роз'яснено в листі Минсоцполитики № 368/039/97-15.

Законом № 213 - VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно пенсійного забезпечення" передбачено зміна законодавчих норм, прокурорів, що стосуються, зокрема,, суддів, народних депутатів, державних службовців і деяких інших категорій працівників, пенсія яким призначена на умовах і в порядку, встановленому для державних службовців.

Так, ст. 21 Закону "Про службу в органах місцевого самоврядування" з урахуванням внесених Законом змін визначено, що тимчасово, в період з 1 квітня 2015 року по 31 грудня 2015 рокупосадовцям місцевого самоврядування (окрім інвалідів I і II груп, інвалідів війни III групи і учасників бойових дій, осіб, на яких поширюється дія пункту 1 ст. 10 Закону "Про статус ветеранів війни, гарантію їх соціального захисту")в період служби в органах місцевого самоврядування, пенсії, призначені відповідно до законодавства України не виплачуються.

Також читайте: ПФУ розповів про виплату пенсії державним нотаріусам

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини