Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок перевірки лічильників

13 липня 2015, 15:37
38240
9
Автор:
Реклама

Кабмін постановою від 8 липня 2015 року № 474 ствердив Порядок представлення засобів вимірювальної техніки на періодичну перевірку, обслуговування і ремонт.

Порядок визначає процедуру представлення засобів вимірювальної техніки (результати вимірів яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиті для побутових потреб електричну і теплову енергію, газ і воду), фізичних осіб, що є власністю, на періодичну перевірку, обслуговування і ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування і монтаж).

Дія Порядку поширюється на суб'єктів господарювання, що надають послуги з электро-, тепло-, газо- і водопостачанню, а також споживачів відповідних послуг - фізичних осіб, у власності яких знаходяться засоби вимірювальної техніки.

Періодична перевірка, обслуговування і ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування і монтаж) засобів вимірювальної техніки здійснюються за рахунок виконавців.

Виконавець не пізніше чим за місяць до настання терміну проведення періодичної перевірки вимірювального устаткування або впродовж 3х робочих днів з дня отримання відомостей про необхідність його ремонту інформує про це споживача шляхом напряму повідомлення по затвердженій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення або іншим способом, що підтверджує отримання його споживачем. Споживач забезпечує в зазначений в повідомленні термін доступ до лічильника. У разі неможливості забезпечити доступ, споживач не пізніше чим за 10 календарних днів до настання цього терміну інформує про це виконавця. Інший термін доступу до засобу вимірів споживач і виконавець погоджують, зокрема шляхом обміну листами.

На час проведення періодичної перевірки або ремонту вимірювального устаткування виконавець встановлює тимчасове засіб вимірювальної техніки.

Порядок почне діяти в 2016 році - одночасно з Законом про метрологію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини