Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Співвласникам багатоквартирного будинку зведення про власників квартир видаються безкоштовно

Реклама

Інформаційна довідка з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про власників квартир, житлові і нежитлові приміщення у багатоквартирному будинку видається безкоштовно співвласникам багатоквартирних будинків у зв'язку з реалізацією прав і виконанням обов'язків співвласників багатоквартирного будинку за його змістом і управлінням (наприклад, у разі створення ОСМД). Це роз'яснено в листі Мінюсту від 1 липня 2015 року № 19.2/46.

Звільнення від плати за надання інформації співвласникам передбачено Законом "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку"який набув чинності 1 липня.

У інформаційній довідці, яка видається в паперовій формі органом державної реєстрації прав, нотаріусом за заявою власника (співвласника) квартири, житлового або нежитлового приміщення у багатоквартирному будинку, у разі створення об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (асоціації власників житлових будинків, якщо їй делеговані повноваження по управлінню неділимим і загальним майном відповідного житлового комплексу), вказується інформація про суб'єктів права власності на квартири, житлові і нежитлові приміщення, розташовані у багатоквартирному житловому будинку, наявні в Державному реєстрі прав на дату і час її формування.

У довідці не вказуються персональні дані суб'єктів прав на нерухоме майно (реквізити документу, що засвідчує особу, реєстраційний номер облікової картки платника податків).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини