Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівникам хочуть дозволити самостійно вибирати банк для отримання зарплати

7 липня 2015, 16:40
2578
5
Реклама

Законопроектом № 2287а запропоновано внести зміни Закон про оплату працізакріпивши право працівника на вільний вибір банку для отримання заробітної плати.

Так, можливість отримання зарплати у банку пропонується закріпити "за ініціативою" працівника - замість нинішнього "по особистій письмовій згоді".

Згідно з доповненнями до ст. 24 Закони, для отримання заробітної плати через установи банків працівник особисто відкриває у обраному їм банку окремий поточний рахунок для зарахування зарплати, стипендій, соцдопомоги і інших передбачених законом соцвыплат. Про відкриття окремого поточного рахунку банк письмово повідомляє працедавця не пізніше наступного робочого дня після відкриття такого рахунку. Працівник має право у будь-який час відкрити окремий поточний рахунок в іншому банку.

Крім того, законопроектом встановлюється прямій заборона обмежувати працівника в реалізації вказаного права. Відповідні зміни запропоновані і в КоАП - визначений склад правопорушення, яке полягає в обмеженні права працівника на вільне обрання банку для отримання зарплати. Згідно санкції ст. 41, в якою пропонується внесни именения, працедавцеві загрожує штраф від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів.

Автори проекту, народні депутати від коаліції Ігор Луценко і Ярослав Маркевич, пояснюють необхідність змін тим, що на сьогодні працедавці часто перешкоджають реалізації права працівників самостійно, без примусу і обмежень вибрати собі банк для відкриття рахунку, на який перераховуватиметься зарплата.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини