Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Площа місця торгівлі пивом може бути менше 20 кв. м

Реклама

1 липня набули чинності норми Закону № 71 - VIII про податкову реформуякими пиво віднесене до алкогольних напоїві діяльність по його виробництву, імпорту, експорту, оптовою і / або роздрібної торгівлі підлягає ліцензуванню на підставах, передбачених для цієї категорії товарів.

Відповідні зміни внесені в Закон "Про державне регулювання виробництва і обороту спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів".

Таким чином, для торгівлі пивом з 1 липня необхідно отримати ліцензію. Але законодавством не передбачено отримання окремої ліцензії на виробництво, імпорт, експорт, оптову або роздрібну торгівлю пивом у разі наявності у суб'єкта господарювання ліцензії на виробництво, імпорт, експорт, оптову або роздрібну торгівлю алкогольними напоями.

Для ліцензування торгівлі пивом використовуються бланки ліцензій єдиного зразка, встановленого Кабміном. ГФС роз'яснилащо відносно пива, реалізація якого дозволена в місцях торгівлі без обмеження торгової площіна лицьовій стороні бланка ліцензії слідує вказувати додатково вид алкогольної продукції у дужках - слово "пиво".

Згідно ст. 1 Закону "Про державне регулювання виробництва і обороту спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів" площа місця торгівлі тютюновими виробами і пивом не обмежена. Місце реалізації алкогольних напоїв, окрім пива, обмежується торговою площею не менше 20 кв. м.

Таким чином, торгувати пивом, за умови отримання ліцензії, можна продовжувати в місцях, площею менше 20 кв. м.

Також читайте: ГФС розповіла про ліцензування пива, передбачене з 1 липня

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини