Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ресторани мають право самостійно розробляти фірмові блюда без урахування вимог н/п актів

30 червня 2015, 12:57
1294
0
Автор:
Реклама

Сьогодні, 30 червня, набули чинності зміни, внесені в Правила роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства наказом Мінекономрозвитку від 20 травня 2015 року № 509.

Встановлено, що суб'єкти господарювання можуть самостійно розробляти фірмові блюда і вироби. Технологічна документація на фірмові блюда і вироби складається у довільній формі і затверджується керівником підприємства у сфері ресторанного господарства. Відповідно, втратив силу Порядок розробки і затвердження технологічної документації на фірмові блюда, кулінарні і борошняні кондитерські вироби в закладах ресторанного господарства, затверджений наказом Мінекономіки від 25.09.2000 № 210.

Також встановлено, що технологічна документація на блюда і вироби - документація з вказівкою опису технологічного процесу виробництва продукції, перелік продуктів, продовольчої сировини, речовин і супутніх матеріалів, вживаних в процесі приготування, даних про норми їх змісту в кінцевому харчовому продукті, терміні придатності, умовах зберігання, способі реалізації (представлення) споживачеві, вимогах до якості блюд і виробів. Кухарі і кондитери мають бути забезпечені на робочих місцях технологічної документації на блюда і вироби.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини