Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Товари для оборонного замовлення звільнені від ПДВ і ввізного мита - закони набули чинності

29 травня 2015, 14:48
1110
0
Автор:
Реклама

29 травня 2015 року набули чинності Закон № 365 - VIII про внесення змін до ст. 287 Митного кодексу і Закон № 366 - VIII про внесення зміни в ст. 197 Податкового кодексу відносно створення сприятливих умов для забезпечення виконання державних контрактів по оборонному замовленню і договорів на постачання продукції оборонного призначення. Закони були ухвалені 23 квітня.

Законом № 365 - VIII звільнені від сплати ввізного мита при ввезенні на митну територію України в митному режимі імпорту складові (матеріали, вузли, агрегати, устаткування і комплектуючі вироби), призначені для використання при виробництві продукції оборонного призначеннящо підтверджується державним контрактом на виконання державного оборонного замовлення або договором на постачання продукції оборонного призначення, якщо кінцевим споживачем такої продукції є державний замовник. Звільнення від ввізного мита не поширюється на аналогічні товари, які походять з країни, визнаної державою-окупантом і / або державою-агресором по відношенню до України, або ввозяться з території такого держави-окупанта (агресора). Порядок ввезення і підтвердження цільового використання таких товарів визначаються Кабміном. Законом № 365 - VIII визначений перелік товарів, призначених для використання при виробництві продукції оборонного призначення, по певних кодах згідно Українській класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності.

Законом № 366 - VIII звільняються від оподаткування операції по ввезенню на митну територію України в митному режимі імпорту товари, визначені частиною 8 ст. 287 ТК (венесенной Законом № 365 - VIII), і з першого постачання цих товарів на митній території України для їх використання у виробництві продукції оборонного призначення, визначеної відповідно до закону, і якщо замовником такої продукції є державний замовник, визначений Кабміном.

У разі нецільового використання товарів платник збільшує податкові зобов'язання за результатами податкового періоду, на який доводиться порушення, на суму податку, яка має бути сплачена у момент ввезення таких товарів або нарахована по операціях з постачання таких товарів, платить пеню, нараховану відповідно до НК, і несе фінансову, адміністративну і карну відповідальність, встановлену законодавством.

Порядок ввезення, постачання і цільового використання вказаних товарів визначається Кабміном.

Звільнення від оподаткування не застосовується до товарів, які походять з держави-агресора або ввозяться з його території.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини