Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст роз'яснив особливості подачі відомостей про кінцевий бенефіціар

29 травня 2015, 13:50
3347
1
Реклама

Міністерство юстиції в роз'ясненні від 28 травня розповіло про нові норми відносно відомостей про кінцевого власника (контроллері) бенефіціара юридичної особи.

Законом № 475 - VIIIякий набув чинності 26 травняпередбачені наступні нововведення:

- в реєстраційну картку на проведення держреєстрації юрособи включається інформація про кінцевого власника (контроллері) (власниках (контроллерах) бенефіціарів) бенефіціара юридичної особи, у тому числі про кінцевого власника (контроллері) (власниках (контроллерах) бенефіціарів) бенефіціара його засновника (учасника)якщо він юридична особа;

- інформація про кінцевого власника (контроллері) бенефіціара, у тому числі кінцевому власнику (контроллері) бенефіціара учасника (засновника), якщо учасник (засновник) - юридична особа, не включається в реєстраційну картку для проведення держреєстрації релігійних організацій, державних і комунальних підприємств;

- вслучае відсутності у новоствореної юридичної особи кінцевого власника (контроллера) бенефіціара, у тому числі кінцевого власника (контроллера) бенефіціара його учасника (засновника), якщо він юридична особа, - вказуються відомості про його відсутність.

Законом продовжений на 4 місяці (до 25 вересня 2015 року) термін подачі вказаних відомостей юридичними особами, зареєстрованими до набуття чинності Закону № 1701, - VII. Маються на увазі також відомості про відсутність такого кінцевого власника (контроллера) бенефіціара.

Вказані відомості не представляються:

- політичними партіями, творчими союзам, їх територіальними осередками, адвокатськими об'єднаннями, торгово-промисловими палатами, релігійними організаціями, державними і комунальними підприємствами;

- юридичними особами, учасниками яких є виключно фізичні особи, якщо кінцеві власники (контроллери) бенефіціарів таких юридичних осіб співпадають з їх учасниками. В цьому випадку учасники-фізособи є власниками (контроллерами) бенефіціарів такої юридичної особи;

- юридичними особами, які подали держреєстраторові зведення про своє кінцевому выгодополучателе (выгодополучателях), у тому числі про кінцевий выгодополучателе (выгодополучателях) їх засновника, якщо засновник - юридична особа.

У Мінюсті відмічають, що до внесення відповідних змін до реєстраційні картки форм 1, 2, 4, 16 (наказ Мінюсту від 14.10.2011 № 3178/5) відомості про відсутність кінцевого власника (контроллера) бенефіціара, у тому числі кінцевого власника (контроллера) бенефіціара його учасника (засновника), якщо він юридична особа, необхідно вказувати в графі "Прізвище, ім'я, по батькові (за наявності) " блоку "Зведення про кінцевих власників (контроллерах) " бенефіціарів відповідної форми.

На сьогодні відповідну реєстраційну картку можна подати державному реєстраторові особисто або поштовим відправленням (у останньому випадку достовірність підпису заявника на реєстраційній картці має бути нотаріально засвідчена).

Крім того, нагадується, що в територіальних органах Міністерства юстиції України у Вінницькій, Київській областях, в Головному територіальному управлінні юстиції в м. Києві, Івано-Франківському міському управлінні юстиції і Калушском районному управлінні юстиції Івано-Франківської області введено реалізацію пілотного проекту "Екстериторіальність". Тобто, юридичні особи Вінницької, Київської областей, міст Києва, Івано-Франківська і Калуша можуть подати відповідну реєстраційну картку будь-якому державному реєстраторові в межах цих територій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини