Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роз'яснені нюанси збереження зарплати медпрацівників при підвищенні кваліфікації

27 травня 2015, 15:54
2398
0
Автор:
Реклама

Минсоцполитики в листі № 5112/0/14-15/13 розповіло про збереження середньої зарплати за медпрацівниками у разі напряму на курси підвищення кваліфікації при роботі за сумісництвом.

Згідно ч. 2 п. 2 постанови Кабміну 11.05.2011 № 524 "Питання оплати праці працівників установ, закладів і організацій окремих галузей бюджетної сфери" за медичними і фармацевтичними працівниками державних і комунальних закладів (установ), які спрямовуються в заклади післядипломної освіти для підвищення кваліфікації, підготовки і перепідготовки, зберігається середня заробітна плата по кожному місцю роботи.

При роботі за сумісництвом з працівником полягає окремий трудовий договір, який юридично не пов'язаний з трудовим договором по основному місцю роботи. Стороною трудового договору про роботу за сумісництвом на стороні власника (підприємства, установи, організації) може бути як інший власник ("зовнішня сумісниця"), так і той же власник, з яким працівник уклав трудовий договір про основну роботу ("внутрішня сумісниця"). Працівникові, працюючому за сумісництвом, оплата праці визначається за фактично відпрацьований час виходячи з передбачених умовами оплати праці складових (посадового окладу, надбавки і доплати до нього і т. п).

Середня заробітна плата зберігається за медичними і фармацевтичними працівниками незалежно від того, по "внутрішній" або "зовнішній" сумісниці вони працюють і по якому місцю роботи (основному або за сумісництвом) спрямовуються для підвищення кваліфікації, підготовки і перепідготовки. Тобто це є державною гарантією медичним і фармацевтичним працівникам, що направляються в заклади післядипломної освіти для підвищення кваліфікації, підготовки і перепідготовки.

Медичні і фармацевтичні працівники, працюючі в установах охорони здоров'я по "зовнішній" сумісниці, можуть бути спрямовані до установ післядипломної освіти для підвищення кваліфікації, підготовки і перепідготовки. В цьому випадку середня заробітна плата зберігається за медичними працівниками і по основному місцю роботи і за місцем роботи за сумісництвом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини