Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацагентство по протидії корупції запрацює до кінця роки

21 травня 2015, 18:00
1297
0
Реклама

Національне агентство по протидії корупції повинно повноцінно запрацювати до кінця 2015 рокузаявив Міністр юстиції Павло Петренко. Донині буде проведений конкурсний відбір членів агентства, а також розроблена система електронного декларування прибутків чиновників.

Як пояснив Міністр, забезпечити функціонування цього органу необхідно, щоб з наступного року усі державні службовці усіх рівнів подавали декларацію в електронному вигляді.

Вже найближчим часом буде створена відповідна цільова робоча група з підготовки роботи Нацагентства. До неї повинні увійти представники Кабінету міністрів і інших органів влади. Саме на створенні такого гурту як частини підготовки до активної фази превентивної боротьби з корупцією наполягають європейські експерти на чолі з представниками Всесвітнього банку.

По словах П. Петренко, окрім міжвідомчої комісії необхідно також якнайскоріше організувати конкурс з обрання членів Національного агентства по попередженню корупції. Громадськість вже вибрала своїх представників в комісію, яка відбиратиме членів НАПК, і тепер очікується представлення кандидатів від Верховної ради і Президента.

Джерело: Мінюст

НАПК створене згідно Закону "Про запобігання корупції" урядовим постановою № 118. До складу агентства входить 5 членів, які призначаються на посаду Кабміном строком на 4 року за результатами конкурсу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини