Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Подати відомості про кінцевих власників бенефіціарів можна поштою

20 травня 2015, 14:16
2449
2
Автор:
Реклама

Згідно із Завершальними і перехідними положеннями Закону № 1701 - VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно визначення кінцевих выгодоприобретателей юридичних осіб і публічних діячів" у Єдиний державний реєстр юрособ і фізосіб-підприємців вимагається вносити інформацію про:

- кінцевому бенефіціарії юридичної особи;

- кінцевому бенефіціарії його засновника, якщо засновник - юридична особа;

- структурі власності засновників-юрособ, яка дає можливість встановити фізосіб-власників істотної участі цих юридичних осіб.

Відповідні відомості мають бути вказані при подачі держреєстраторові реєстраційних карток.

Юридичні особи, зареєстровані до набуття чинності Законуподають держреєстраторові зведення про свій кінцевий бенефіціарій (выгодоприобретателе), у тому числі кінцевому бенефіціарії (выгодоприобретателе) їх засновника, якщо засновник-юрособа, впродовж 6 місяців.

Тобто, до 26 травня 2015 року необхідно актуалізувати інформацію в Реєстрі, шляхом подачі горегистратору необхідної інформації про кінцеві выгодоприобретателях, якщо засновниками юрособи є як фізичні так і юридичні особи.

Що відповідає форму 4 можна прислати і поштою. Згідно частини 2 ст. 8 Закону "Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців" реєстраційна картка заповнюється машинописом або від руки друкарськими буквами. Якщо документи спрямовуються державному реєстраторові поштовим відправленням, достовірність підпису заявника на реєстраційній картці (заяві, повідомленні) має бути нотаріально засвідчена.

Підприємства, окрім державних і комунальних, зобов'язані встановлювати свого кінцевого власника (контролера) бенефіціара, регулярно оновлювати і зберігати інформацію про нього і надавати її держреєстраторові у випадках і в об'ємі, передбачених законом. В той же час така інформація не включається в реєстраційну картку для проведення держреєстрації політичних партій, творчих союзів і їх територіальних осередків, адвокатських об'єднань, торгово-промислових палат, державних органів, органів місцевого самоврядування і їх асоціацій.

Непредставлення юридичною особою державному реєстраторові передбаченої інформації про кінцевий бенефіціарій - тягне накладення на керівника юрособи або особу, уповноважену діяти від імені юрособи (виконавчий орган), штрафу від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян.

Джерело: ГРС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини