Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мобільним операторам заборонили міняти тарифи без згоди абонентів

13 травня 2015, 12:35
2758
0
Реклама

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку і інформатизації, 12 травня затвердила зміни в Порядок реєстрації абонентів, які отримують телекомунікаційні послуги без укладення договору у письмовій формі.

Зміни спрямовані на вдосконалення алгоритму реєстрації абонентів і регулюють права і обов'язки як споживачів, так і постачальників телекомунікаційних послуг.

Зокрема, відповідно до нових вимог, не допускається відмова оператора/провайдера телекомунікацій в задоволенні заяви споживача на здійснення реєстрації при представленні усіх передбачених Порядком документів.

Крім того, тепер в порядку чітко визначено, що реєстрація абонента не є основою для зміни умов ув'язненого між ним і оператором/провайдером договору про надання телекомунікаційних послуг. Це означає, що оператор не може без згоди абонента змінювати умови і перелік послуг, тарифи і тарифні плани, умови і порядок оплати послуг, перетворювати внесені на особовий рахунок абонента засоби на бонуси, бали і тому подібне

Затверджений Комісією проект змін у встановленому законодавством порядку буде поданий на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України. Документ набуде чинності з дня його офіційної публікації.

Джерело: НКРСИ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини