Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроект про держслужбу ухвалений за основу

23 квітня 2015, 16:44
1989
0
Автор:
Реклама

На вечірньому засіданні 23 квітня Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 2490 "Про державну службу". До голосування поверталися кілька разів через відсутність достатньої кількості голосів. У результаті за ухвалення законопроекту проголосувало 226 депутатів.

Законопроект має бути допрацьований до другого читання. Зокрема, нардепів не влаштовує врегулювання статусу їх помічників.

Проект містить ряд новел, головними з яких є :

- розподіл посад державної служби на категорії А, Би (керівники підрозділів), В (інші посади державної служби, не віднесені до категорій "А" і "Б");

- вимоги до політичної безсторонності держслужбовців;

- введення посади державного секретаря міністерства;

- створення Комісії з питань вищого корпусу державної служби;

- введення інституту наставництва державного службовця;

- закріплення вимоги до рівня професійної компетентності особи, яка претендує на заняття посади держслужбовця;

- норми про професійне навчання держслужбовця, оплати його праці, преміювання і заохочення, а також дисциплінарної і матеріальної відповідальності.

Крім того, пропонується виключити з сфери дії закону значне коло осіб (зокрема, Президента, членів Кабінету Міністрів, перших заступників і заступників міністрів (окрім заступників Міністра Кабміну), народних депутатів і їх помічників-консультантів, суддів, працівників прокуратури, працівників державних органів, які виконують функції по обслуговуванню, суддів і так далі).

Відмітимо, що працівники апаратів судів, що є держслужбовцями, звернулися до Володимира Гройсману з проханням не позбавляти їх цього статусу. Зауваження до проекту надав і Рада суддів України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини