Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як заповнити бланки для отримання житлової субсидії?

17 квітня 2015, 17:40
64916
29
Реклама

З 1 травня почне діяти постанова Кабміну № 106що передбачає новий порядок оформлення житлових субсидій. Згідно з новим порядком, потрібно подачу тільки двох документів - Заяви і Декларації. Термін дії субсидії - 12 місяців.

Як повідомив сьогодні під час селекторної наради в Кабінеті Міністрів заступник Міністра соціальної політики Віталій Мущинин, більше 90 відсотків громадян вже отримали у свої поштові скриньки пакет документів для оформлення житлових субсидій. Звернутися за субсидією можна впродовж трьох місяців з моменту підвищення тарифів на послуги ЖКГ, але призначать субсидію саме з 1 квітня.

Крім того, Віталій Мущинин уточнив: до травня 2015 року діє існуючий порядок оформлення субсидій на 6 місяців. Після закінчення цього терміну субсидії автоматично переоформлятимуться на рік тим громадянам, які мають право на їх отримання. А ось заявникам, що звернулися після 1 травня, субсидії оформлятимуть відразу на календарний рік.

Як заповнити бланк Заяви про призначення житлової субсидії?

Заява заповнює особу, на яку відкритий особовий рахунок по оплаті житлово-комунальних послуг по місцю реєстрації. Обличчя, які орендують житло, додають до Заяви договір найму (оренда) житла.

У Заяві необхідно підкреслити, на які види послуг призначати субсидію (на оплату житлово-комунальних послуг" і "на придбання твердого палива і зрідженого газу"). Якщо домогосподарство користується твердим паливом, зрідженим газом і комунальними послугами, необхідно підкреслити усе.

У Заяві про призначення житлової субсидії також необхідно:

1) в графі "Номер особового рахунку" - вказати номер особового рахунку, який міститься в договорі про надання послуг, платіжний документ (квитанції, розрахунковій книжці) на оплату відповідної послуги;

2) в графі "Найменування організації, що робить послуги" - вказати назву організації, вказаної в договорі про надання послуг, платіжний документ (квитанції, розрахунковій книжці) на оплату відповідної послуги;

3) в графі "Примітки" вказується наявність або відсутність засобів обліку, а саме "є лічильник"/"немає лічильника".

Як заповнити бланк Декларації про прибутки і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії?

У розділі I вказуються відомості про усіх осіб, зареєстрованих в житлі (чи що фактично проживають - для осіб, які орендують житло і вказані в договорі оренди, або для індивідуальних забудовників, удома яких не прийняті в експлуатацію), яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги.

У розділі II заповнюються зведення про усі види прибутків (заробітна плата, пенсія, посібник (окрім її частини, виплата якої здійснюється одноразово, зокрема, при народженні дитини), стипендія, грошове забезпечення, аліменти, виплати відповідно до умов цивільно-правового договору, прибутки від підприємницької діяльності, здача майна в оренду, від продажу майна і немайнових прав, сільськогосподарської продукції, дивіденди, відсотки від розміщення депозитів і тому подібне) осіб, зареєстрованих в житлі (чи що фактично проживають, вказаних в договорі оренди), за попередній календарний рік (12 місяців 2014 року) без урахування НДФЛ з вказівкою установи, організації, підприємства, де отримуваний дохід.

У розділі III вказується інформація про одноразову купівлю майна або оплату послуг впродовж 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії на суму, яка на час купівлі (оплати) перевищує 50 тисяч гривень.

Окрім Заяви і Декларації, заборонено вимагати від громадян інші документи, довідки і тому подібне.

Якщо представлені неповні або недостовірні відомості про прибутки і витрати зареєстрованих в житлі/будинку осіб - може бути відмовлене в призначенні субсидії або припинене її надання. У такому разі заявник зобов'язується повернути надмірно перераховану (виплачену) суму субсидії в подвійному розмірі.

Деталі відносно отримання субсидій за новими правилами можна дізнатися в органах соцзахисту по місцю реєстрації, або по телефону гарячій лінії 0 800 507 309 (безкоштовно, цілодобово).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини