Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діє спрощений порядок купівлі валюти для погашення кредитів

Реклама

Національний банк України постановою від 9 квітня 2015 року № 220 встановив порядок проведення операцій по купівлі фізособами-резидентами готівкової іноземної валюти для погашення кредитів в інвалютіотриманих ними від уповноважених банків (набув чинності 11 квітня).

Встановлено, що збір на обов'язкове державне пенсійне страхування не сплачується з операцій по купівлі фізособами-резидентами готівкової іноземної валюти для погашення кредитів, у тому числі для сплати нарахованих за користування відсотків.

Банк продає готівкову валюту у суміщо не перевищує об'єм зобов'язань позичальника за кредитним договором. Банк зобов'язаний забезпечити контроль за неухильним дотриманням позичальником вимог по цільовому використанню купленої готівкової іноземної валюти.

У квитанції про здійснення валютно-обмінної операції додатково вказується, що іноземна валюта куплена для погашення кредиту, номер і дата того, що відповідає кредитного договоруякий є основою для купівлі валюти.

Також внесені зміни в Інструкцію про порядок організації і здійснення валютно-обмінних операцій на території України. Встановлено, що банку/фінустанові забороняється відмовляти у здійсненні валютно-обмінних операцій за наявності відповідних засобів, а також операції сторно.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини