Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міліція більше не зможе вилучати сервера при обшуках без вказівки суду

3 квітня 2015, 15:00
5767
2
Реклама

Міліція більше не зможе вилучати сервера без відповідного рішення суду - це передбачено Законом про дерегуляции бізнесу, підписаному Президентом. У одному з пунктів Закону йде мова про замкнете вилучення серверів без прямої вказівки суду.

У документі говориться, що тимчасове вилучення електронних інформаційних систем або їх частин може здійснюватися тільки у тому випадку, якщо вони входять в перелік предметів, вказаних у постанові про дозвіл на проведення обшуку.

Автори цієї норми - адвокати ЮК "Юскутум" Артем Афян і Дмитро Гадомский. Вони вважають, що завдяки цьому nbsp;кроку скоротиться кількість вилучень серверів при обшуках і блокування роботи компаній, що перевіряються. Також велика заслуга робочої групи Easy Business, з якою щільно співпрацювали юристи на усіх етапах проходження законопроекту.

Раніше правоохоронні органи могли вилучати сервера під приводом виявлення, наприклад, порнографічних матеріалів або порушення авторських прав. При цьому міліція могла не мати яких-небудь підтверджень своїх претензій. На думку юристів, це була одна з найпоширеніших корупційних схем у правоохоронних органах.

Після набуття чинності Закону про дерегуляции міліція зможе отримувати інформацію з комп'ютерів і серверів підозрюваних в режимі тимчасового доступу - тобто, просто зробити образ диска.

Вилучити технічні засоби зможуть тільки після отримання відповідного дозволу від слідчого судді і строго відповідно до задокументованого переліком устаткування, що вилучається.

Джерело: AIN

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини