Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено Положення про корпоративного секретаря АТ з держчасткою більше 50%

Реклама

Діє нове Зразкове положення про корпоративного секретаря акціонерного товариствау статутному капіталі якого корпоративні права держави перевищують 50%, затверджене наказом Фонду держмайна від 19 березня 2015 року № 356.

Корпоративний секретар є посадовцем АТ, що здійснює інформаційне і організаційне забезпечення діяльності органів управління і ревізійної комісії АТ, а також обмін інформацією між органами управління і ревізійною комісією, акціонерами, іншими, зацікавленими в діяльності АТ особами і інвесторами. Обрання і припинення повноважень корпоративного секретаря здійснюється Наглядовою радою. Одно і те ж особа може обиратися корпоративним секретарем необмежена кількість разів.

З корпоративним секретарем полягає трудовий договір (у разі введення відповідної посади в АТ) або цивільно-правовий договір.

Кандидати на посаду повинні мати повну вищу освіту, відповідну кваліфікацію у сфері корпоративного управління, управлінські навички і уміння, комунікаційні і особисті якості, що дозволяють обіймати посаду корпоративного секретаря, а також бездоганну репутацію. Корпоративним секретарем не може бути особа, афільована з АТ і його посадовими обличчями (ст. 2 Закону "Про акціонерні товариства").

Вносити пропозиції по кандидатурах на посаду корпоративного секретаря може кожен акціонер незалежно від кількості, типу і категорії акцій, що належать йому, а також голова і члени Наглядової ради (можуть пропонувати тільки одну кандидатуру). Акціонер має право висувати власну кандидатуру.

Також документ встановлює компетенцію корпоративного секретаря, його права і обов'язки, порядок організації роботи, звітність і відповідальність.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини