Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реєструвати об'єкти ІС українці можуть набагато дешевше через США і Японію

13 березня 2015, 09:50
1470
0
Реклама

У лютому 2015 м. Японія і США приєдналися до Гаагської системи міжнародної реєстрації промислових зразків. Завдяки цій системі заявники з країн-учасників мають можливість зареєструвати промисловий зразок більш ніж 60 країнах світу шляхом представлення однієї заявки і сплати мита в єдиній валюті. Більше того, ця система не лише спрощує реєстрацію, але і значно її здешевлює.

Згідно із статистичними даними Всесвітньої організації інтелектуальної власності в 2013 році Україна зайняла 6 місце серед країн, в яких іноземні заявники висловили бажання зареєструвати промисловий зразок. У свою чергу українці, хоча і не так активно, але все таки подавали міжнародні заявки для отримання охорони в інших країнах. Проте головною причиною неактивного використання Україною такої системи була неможливість подати заявки в такі країни, як США і Росію. Саме у цих країнах останніми роками спостерігалася тенденція росту подач заявок. Сьогодні ж пріоритети змінилися, і попит мають країни ЄС і США.

Приєднання США і Японії до Гаагської системи спростить процедуру придбання українцями відповідної охорони об'єктів ІС в цих країнах з одного боку, і з іншого боку, дасть можливість спрощеної процедури реєстрації в Україні заявки японськими і американськими заявниками.

Марія Ортинскаякерівний партнер IPStyle

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини