Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кивалов хоче узаконити юридичні клініки

Реклама

Народні депутати Сергій Кивалов і Віктор Развадовский зареєстрували у Верховній Раді законопроект № 2319 відносно визначення статусу юридичних клінік як суб'єктів надання безкоштовної первинної правової допомоги.

У Законі "Про безкоштовну правову допомогу" пропонується визначити юридичну клініку як структурний підрозділ внз України III - IV рівнів акредитації, який здійснює підготовку фахівців в галузі знань "Право", утворене в якості бази для практичного навчання і проведення практики студентів. Також пропонується включити юридичні клініки в перелік суб'єктів надання безкоштовної первинної правової допомоги.

Згідно із законопроектом юридична клініка забезпечує надання усіх видів правових послуг безкоштовної первинної правової допомоги впродовж 30 календарних днів з дня вступу звернення. Відмовити у наданні допомоги юридична клініка має право за наявності, зокрема, таких обставин: стан здоров'я, поведінка, зловживання своїми правами що звернулося або наявність конфлікту інтересів і так далі. Особі, що звернулася, видається копія рішення з одночасним роз'ясненням порядку звернення про надання безкоштовної первинної правової допомоги до інших суб'єктів надання такої допомоги.

Передбачається, що під час виконання функцій за поданням безкоштовної первинної правової допомоги юридичні клініки взаємодіють з іншими суб'єктами надання безкоштовної первинної і вторинної правової допомоги в Україні, з судами, органами прокуратури, іншими правоохоронними і правозахисними органами, органами виконавчої влади і місцевого самоврядування.

Рішення юридичної клініки про відмову в наданні безкоштовної первинної правової допомоги може бути оскаржено керівникові внз або до суду, що роз'яснюється тому, що звернулося.

Також можна поскаржитися ректорові або до суду на дії і бездіяльність осіб, які надають в юридичній клініці безкоштовну первинну правову допомогу і порушують порядок або терміни розгляду звернень про надання такої допомоги, надають неякісну правову допомогу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини